sunnuntai, 7. lokakuu 2012
Grahamlimppua
1 leipä
25 g tuorehiivaa
1,5 tl suolaa
1/4 dl siirappia
5 dl vettä
2 dl vehnäleseitä
2 dl grahamjauhoja
2 dl ruisjauhoja
n. 8 dl vehnäjauhoja
Lämmitä vesi 37 asteiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää suola ja siirappi sekä haalea vesi. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Sekoita jauhot ja leseet keskenään ja lisää taikinaan. Vaivaa taikina sileäksi. Kohota n. 30 min.
Voitele leipävuoka ja leivo taikinasta pitkänomainen limppu. Kohota leipää vuoassa noin 20 min.
Paista leipää uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 min. Jäähdytä leipä leivinliinaan kiedottuna.
Kommentit