Voikkaria en olekaan tehnyt sitten vuosikausiin ja tämä taitaa olla ensimmäinen jonka tein ilman äitini apua. :) Kakku lähti edellisen postauksen mansikkakakun kanssa valmistujaisjuhliin tarjolle. Leipomiseen ei ole nyt muuten tahtonut löytyä aikaa, joten nyt sai hyvällä syyllä työntää muut työt ja velvollisuudet syrjään ja tehdä tuhojaan keittiössä. :)
20 hengelle
40 palaa paahtoleipää
Kostutus lihaliemellä (~6-7 dl)
Täyte 1 (välit 1 & 3):
600 g ruohosipulituorejuustoa
1,5 prk ranskankermaa
1 makea, punainen paprika
500-600 g kinkkua
loraus ruokakermaa
mustapippuria, tuoretta ruohosipulia
Täyte 2 (väli 2):
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 prk ranskankermaa
3-4 rkl kurkkusalaattia
ruokakermaa
mustapippuria, sinappia
Kuorrutus:
600 g mautamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
2,5 dl vispikermaa
ruokakermaa
Laitoin 10 palaa paahtoleipää (reunat leikattu pois) kuhunkin kerrokseen ja kostutin lihaliemellä.
Täyte 1: Leikkaa kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään tuorejuustot, ranskankerma, kinkku- ja paprikapalat. Mausta pippurilla ja tuoreella ruohosipulilla. Ohenna seosta ruokakermalla, jotta sitä on helpompi levittää.
Täyte 2: Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään ja lisää kurkkusalaattia oman makusi mukaan ja mausta sinapilla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa ruokakermalla.
Kuorrute: Sekoita keskenään tuorejuustot, ranskankerma sekä vaahdoksi vatkattu vispikerma. Ohenna ruokakermalla, jotta saat helposti levitettävän tahnan.
Kokosin kakun edellisenä iltana ja annoin vetäytyä jääkaapissa seuraavaan aamuun. Kuorrutin kakun ja koristelin kinkulla, salaatilla, herneenversoilla ja kurkulla.
Tämän kakun teko oli hyvää harjoitusta. Etenkin kostuttamisen suhteen olin hieman epävarma ja etenin vain oman tuntoni mukaan. Erityishuomiota saivat leipäpalojen reunat ja niihin töpsyttelin reippaasti lihalientä. Täytettä 1 tuli aika runsaasti, mutta urakan jälkeen oli mukava tuhota loput täytteestä leipäkannikoiden päällä ja ainakin sen perusteella täyte oli maistuvaa. Täytettä 2 oli juuri sopiva määrä tuon kokoiselle pohjalle yhteen väliin. Kuorrutteeseen lisäsin tosiaan vispattua vispikermaa ja siitä tulikin mukavan pehmeää levittää ja pursottaa. Tämä kikka jää varmasti käyttöön ja kiitos ideasta kuuluu Taikina Taivas-blogiin. Koristeluun puolestaan nappasin ideaa Taikinaterapiaa..-blogista ja pidin koristelun yksinkertaisena. Toivottavasti kakku maistui juhlaväelle. :)
Kommentit