Juhannuksena herkuteltiin grilliherkkujen lisäksi mansikkakakulla.


Pohjana on 4 munan sienikakkupohja ja täytteiden ohjeet ovat seuraavat:

300 g  raparperia (n. 7 dl)

2 dl  vettä

pala kanelitankoa

1 dl  hillosokeria

Kuori ja paloittele raparperin varret ja kiehauta kattilassa veden ja kanelitangon kanssa. Keitä kunnes raparperit hiukan pehmenevät. Lisää hillosokeri ja keittele miedolla lämmöllä noin 10 min. Jäähdytä täysin kylmäksi.

Kerma-rahkavaahto:

3,3 dl  kuohukermaa (valio)

250 g  maustettua rahkaa vanilja

250 g  maustamatonta maitorahkaa

n. 1 dl  vaniljakreemijauhetta

maun mukaan tomusokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahkat. Lisää vaniljakreemijauhe siivilän läpi ja maun mukaan tomusokeria.

Yhteensä kakkuun kului vajaa 1 1/2 l mansikoita.

 

Kostukkeena käytin maitoa, johon sekoitin vaniljasokeria sekä ripauksen kardemummaa. Tein kostukkeen hyvissä ajoin, jotta kardemumma ehti maustaa maidon.

Pursotukset ovat vispikermaa, jota jämäköitin vaniljakreemijauheella. Värjäykseen käytin Dr. Oetkerin vihreää ja punaista elintarvikeväriä. Reunapursotuksiin käytin pientä lehti- ja ruusutyllää. Seuraavaksi hankinnassa ovatkin kyllä ehdottomasti näistä suuremmat versiot. Tämä kakku toimikin jälleen hyvänä harjoituksena näiden tyllien käyttöön. Ruusuista tuli tosin hieman punaisempia kuin mitä alunperin oli tarkoitus ja lämmin juhannus aiheutti myös omaa hankaluutta kerman kanssa työskentelyyn. Lämpimien käsien juuressa kerma alkoi muuttua jo tosi lilluksi. 

Maun puolesta kakku sai raatilta pelkästään hyviä kommentteja. Ainot oli se, että raparperin makua ei juurikaan erottanut. Tosin en laittanut väliin koko hilloketta. Se jäi mielestäni aika vetiseksi, enkä halunnut sen tekevän kakusta liian märkää. Sitä täytyisi siis vähän optimoida. Muuten kakku oli kyllä hyvää ja raikasta eikä liian makeaa. Nams! :)