Tämän mehevän ja herkullisen omenapiirakan reseptin kopioin jostain äitini kirjasta nimeltään "sadonkorjuu". Tarkemmin en kirjasta tähän hätään muista. Pahoittelen kaameaa kuvaa..piirakka matkasi vielä tämän jälkeen toisaalle iltatee-pöytään.

Pohja:

150 g  voita

2 1/2 dl  vehnäjauhoja

1/4 tl  suolaa

2 rkl  kylmää vettä

Täyte:

100 g  voita

2 1/3 dl  hienoa sokeria

2  munaa

4-5  karkeaksi raastettua omenaa

 

Nypi yhteen voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Sekoita vesi nopeasti joukkoon. Laita taikina folioon käärittynä jääkaappiin tunniksi. Säädä uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja nosta piirakkavuokaan (käytin 24 cm irtopohjavuokaa). Nosta vielä täytteen valmistumisen ajaksi jääkaappiin.

Sekoita voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja viimeiseksi karkeaksi raastetut omenat. (Ohjeessa ei selostettu tämän tarkemmin, mutta minä vatkasin täytteen sähkövatkaimella). Kaada täyte vuokaan ja paista n. 25 min. Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoa kermavaahdon kera.

Tämä on kyllä todella mehevä piirakka, mutta jos et ole kovin makean ystävä, niin suosittelen laittamaan vähemmän sokeria.