Nyt kun mansikoita on saatavilla, täytyy sitä hyödyntää. :) Löysin Pirkan sivuilta tällaisen hyydykekakun ohjeen, joka kuulosti hyvältä. Ja hyvää tästä tulikin. Kuvat eivät ole kovin hyviä, sillä sain kakun valmiiksi niin myöhään, ettei ollut toivettakaan kuvata sitä luonnon valossa.


Pohja:

175 g  tummia täytekeksejä (esim. domino)

50 g  voita

Murskaa ja hienonna keksit. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele pohjaseos irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Täyte:

100 g  maitosuklaata

4  liivatelehteä

2 1/2 dl  flora vanillaa (vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)

250 g  maitorahkaa

2-3 rkl  sokeria

2 tl  vaniljasokeria

1/2 dl  omenatäysmehua

1/2 l  mansikoita

Koristeeksi n. 1/2 l mansikoita sekä 100 g maitosuklaata

Rouhi maitosuklaa karkeaksi rouheeksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota flora vanilla ja sekoita joukkoon maitorahka ja sokerit. Kiehauta omenamehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Anna liivatteiden jäähtyä hetken aikaa. Kaada liivate rahka-seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon suklaarouhe.

Puolita mansikat. Lisää pohjan päälle n. 1/4 täytteestä ja asetele mansikan puolikkaat täytteen päälle. Kaada vuokaan loput täytteestä ja tasoittele pinta. Laita hyytymään jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli. Koristele haluamallasi tavalla esim. sulkaassa kastetuillla mansikoilla ja maitosuklaarouheella.

Oma koristeluni ei toteutunut aivan niinkuin suunnittelin, mutta makuunhan se ei vaikuta millään tavalla. Hyvää oli silti. :P Yritin tehdä maitosuklaasta kakun päälle suklaasikareita, mutta jotenkin suklaa vain ei millään kovettenut. Heti kun yritti veitsellä kiekuttaa suklaa rullaksi, se alkoi vain sulaa terän päälle. Oli varmaan liian helteinen ilta moiselle askartelulle.

Kelpaa nauttia päiväkahvin kera ulkoterassilla. :)