Viime viikonloppuna hyvä ystäväni tuli luokseni Tucsoniin kyläilemään ja teimme ihan keskenämme mahtavan automatkan Las Vegasin kautta Grand Canyoneille. Matkan varrella vierailimme vielä Zionin luonnonpuistossa sekä Bryce Canyonissa. Aivan mahtavia paikkoja kaikki. Jos joku suunnittelee matkaa Yhdysvaltoihin, niin voin kyllä lämpimästi suositella noita kohteita. Muutenkin autoileminen oli todella helppoa ja tiet pääsääntöisesti todella hyvässä kunnossa ja molempiin suuntiin kaksi kaistaisia. Huikea kokemus!

Leivoin meille aamupalaksi tuoreita sconsseja reseptillä, jonka kirjoitin ylös joltakin amerikkalaiselta nettisivulta. Näistä tuli todella hyviä. Pehmeitä ja maukkaita. Aamupalalta jääneet sconssit pakkasimme matkaevääksi mukaan ja ne maistuivat hyviltä vielä muutamankin päivän jälkeen. Näistä saa kyllä helposti ja nopeasti tarjottavaa iltatee-vieraille tai sunnuntain aamupalalle. Reseptiä voi myös varioida jonkin verran. Minä laitoin rusinoiden sijasta kuivattuja karpaloita ja voi että olivat hyviä.

Isoäiti Johnsonin Sconssit

2,4 dl  kermaviiliä

1 tl  ruokasoodaa

9,5 dl  vehnäjauhoja

2,4 dl  sokeria

2 tl  leivinjauhetta

1 tl  suolaa

226 g  voita (minä pehmensin voin mikrossa)

1  muna

2 dl  kuivattuja karpaloita

Sekoita pienessä kulhossa keskenään kermaviili sekä sooda. Nosta sivuun odottamaan. Suuremmassa kulhossa sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhot sekä suola. Sekoita joukkoon voi, kermaviiliseos sekä muna. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat sekaisin. Sekoita joukkoon karpalot.

Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä pötkö ja jaa se 12 osaan (Minä otin taikinaa suoraan kulhosta jauhotetuilla käsillä ja pyörittelin soikeiksi leipäsiksi pellille leivinpaperin päälle). Paista sconsseja uunin keskitasolla 175 asteessa n. 12-15 min.

Tarjoile voin sekä hillon tai marmeladin kera. Maistuvat parhaimmalta tuoreeltaan lämpiminä. Herkullisia olivat ja teen varmasti uudestaankin.

Lopuksi vielä kuvamatkailua. :)