Eli amerikkalais tyylistä taikinakuoren sisällä olevaa omenaherkkua. Vanhemmillani on pieni omenapuu joka jaksaa joka vuosi antaa meidän perheelle riittävän omenasadon. Näistä omenoista teimme eräälle sunnuntai-illalliselle herkullisen jälkiruoan. Resepti on Pirkan sivuilta ja on todella helppo tehdä ja todella herkullinen.

Pohja:

4 dl  vehnäjauhoja

2 rkl  sokeria

150 g  voita

1/2 dl  kylmää vettä

Täyte:

1 kg  omenoita

1/2 dl  sitruunan mehua

1 1/2 dl  sokeria

1 1/2 rkl  vehnäjauhoja

1 1/2 tl  kanelia

1 tl  vaniljasokeria

25 g  voita

Sekoita sokeri jauhoihin ja nypi ne yhdessä voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja anna odottaa jääkaapissa täytteen valmistumisen ajan.

Halutessasi kuori omenat (oman pikku omenoita ei kehdattu alkaa kuorimaan), kuutioi ja sekoita sitruunamehu kuutioiden joukkoon. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, kaneli ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita seos omenoiden joukkoon.

Jaa taikina kahtia ja kauli niistä pyöreät levyt. Pohjalevy saa olla hieman isompi. Nosta pohjalevy halkaisijaltaa n. 26 cm:n vuoan pohjalle. Kaada täyte vuokaan ja lisää muutama voinokare täytteen päälle. Nosta toinen taikinalevy kanneksi. Taita kansilevyn reuna pohjalevyn ja vuoan reunojen väliin, jotta reunasta tulee tasainen. Pistele piirakan pinta haarukalla ja paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 35 min. Tarjoile haaleana vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

Tämä oli kyllä todella herkullista piirakkaa. Nam! :)