Hei vaan kaikille ja mukavaa syksyn odotusta. Minäkin palailen tässä pikkuhiljaa kesän lomailujen ja reissailuiden jäljiltä normaaliin arkeen ja eiköhän tässä saada taas leipomuksetkin aluilleen. Minun kesälomani kului matkailun merkeissä, joten leipomaan en tänä aikana ole ehtinyt. Työreissun takia lomalle lähtö oli vieläpä niin kiireinen etten ehtinyt postata tätä täyteläistä kirsikkakakkua ennen lomaa. Ohjeesta sen verran, että alunperin kakkua ei ole tarkoitettu leikattavaksi kahtia ja kermaseos levitetään kakun päälle ja koristellaan mintun makuisin suklaakarkein. Minä halusin kuitenkin testata kuinka kakun saa halkaistua ja täytettyä tuoreilla kirsikoilla. Tumma suklaa ja kirsikat sopivat kyllä täydellisesti yhteen. Nam. Pohja on koostumukseltaan aika hienorakenteinen ja se alkoi murentua herkästi halkaistuna. Harmi sinänsä, koska pohja on todella pehmeä ja sulaa suussa kuten tortun nimikin jo kertoo. Pohjan voisikin paistaa vähän isommassa vuoassa ja laittaa kirsikat ja kermaseos yksinkertaisesti pohjan päälle.


Ohjeen olen alunperin saanut mukaan mummiltani ja kirjoitan ohjeen kuten minä sen tähän kirsikkaversioon muokkasin.

Pohja:

150 g  voita

1 1/2 dl  sokeria

3  munaa

1 dl  tärkkelysjauhoja (maizena)

1 3/4 dl  vehnäjauhoja

1 tl  leivinjauhetta

2 tl  vaniljasokeria

170 g  talous suklaata tai muuta tummaa suklaata sulatettuna

Pinnalle ja väliin:

n. 2 dl  pilkottuja tuoreita kirsikoita

1 prk (2 1/2 dl)  Flora vanillaa

1 rkl  konjakkia tai rommia

1 rkl  kaakaojauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri ja siivilöi seos taikinaan. Pyöräytä joukkoon sulatettu suklaa. Kaada taikina irto-/tasapohjaiseen vuokaan (minä käytin 24 cm halkaisijaltaan olevaa, mutta jos kakkua ei leikkaa kannattaa tehdä suurempaan). Paista 175 asteessa n. 30 min.

Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja leikkaa kahtia. Ole varovainen jottei pohja halkea. Vatkaa flora vanilla vaahdoksi ja lisää rommi. Laita halkaistun kakun väliin pilkottuja kirsikoita ja levitä päälle noin puolet vaniljavaahdosta. Laita kakun kansi paikoilleen ja levitä päälle loput vaniljavaahdosta. Koristele kirsikoilla ja kaakaojauheella.