Tein äidille täytekkua, jotta sain harjoitella kermaruusujen pursottelua. :)


Kakkupohja on viiden munan sienikakkupohja, jonka ohjeen laitan hieman myöhemmin oman kategorian alle. Kostutin pohjan jälleen kerran vaniljamaidolla, joka on mielestäni mukavan pehmeä ja neutraali. Täytteeksi sipaisin kakun väliin lakkahilloa ja päälle kerroksen seosta, johon sekoitin vaahdotettue flora vanillaa, vajaan purkin mascarpone-juustoa sekä vaniljakreemijauhetta jämäköittämään täytettä. Sen kummemmin en lisännyt sokeria mihinkään ja kakusta tulikin mukavan lakkainen eikä liian äkkiämakea. Kakun kuorrutin flora vispillä, johon lisäsin vaniljakreemijauhetta. Olen tullut siihen tulokseen, että jos kermaan lisää kreemijauhetta, ei kannata aikailla sen pursottamisessa tai se todella jämähtää ja jälki ei ole enään kovinkaan kaunista.