..eli unelmakakku onkin oikea kookosunelma. :) Tämä resepti on Tanskan tuliainen, jota monena iltana vaihto-oppilas ystävieni kanssa nautimme opiskelija-asuntolassamme. Tästä tulee paljon hyviä muistoja mieleen.

Piirakka muistuttaa toscapiirakkaa niin maultaan kuin tekotavaltaankin. Reseptin olen suomentanut tanskasta ja muutamat tekovaiheet olen joutunut arvailemaan, mutta ihan hyvä piirakka tästä tuli.

Pohja:

5  munaa

300 g  sokeria (n.3,5 dl)

350 g  vehnäjauhoja (n. 5,5 dl)

3 tl  leivinjauhetta

2 tl  vaniljasokeria

2 dl  maitoa

50 g  voita sulatettuna

Päällys:

190 g  voita

3/4 dl  maitoa

150 g  kookoshiutaleita

375 g  fariinisokeria (n. 4,4 dl)

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää muna-sokerivaahtoon yhdessä maidon ja sulatetun voin kanssa. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Paista 220 asteisessa uunissa noin. 20 min (Tarkkaile paistoaikaa, minulla meinasi tulla pohjasta jo liian kuiva).

Valmista sillä aikaa kuorrute. Sulata kattilassa voi ja sekoita siihen maito ja fariinisokeri. Kiehauta seos ja lisää joukkoon kookoshiutaleet. Levitä kuorrute pohjan päälle ja jatka paistamista 225 asteisessa uunissa vielä noin 5 min.

Tuon kuorrutteen kanssa etenin kuten toscapiirakassakin. En tiedä pitäisikö kinuskiseosta keittää kauemmin ja miten se vaikuttaisi kuorrutteen koostumukseen. Täytyy joskus testailla eri tyylejä. Mutta makoisaa piirakkaa sain aikaiseksi näinkin. :) Suosittelen!