Lomareissun jälkeen ennen toista reissua ehdin tekemään työkaverin pyynnöstä suklaisen täytekakun. Kakun kanssa tuli melkoinen kiire joka kyllä näkyy ulkomuodossa, mutta makua kehuttiin kovasti. Ei liian makeaa joten pystyy syömään toisenkin palasen. :) Resepti on alkujaan Pirkan, mutta olen törmännyt tähän muissakin blogeissa. Tämän kakun haluaisin tehdä joskus kotiinkin, jotta pääsee maistelemaan muutenkin kuin kulhojen pohjia raapimalla.

Pohja:

4  munaa

1 1/2 dl  sokeria

1 dl  perunajauhoja

1/2 dl  vehnäjauhoja

1/2 dl  kaakaojauhetta

1 1/2 tl  leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi takinaan. Sekoita taikina varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 25 min. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Täyte:

4  liivatelehteä

200 g  taloussuklaata

1/2 dl  rommia tai konjakkia

2 dl  kuohukermaa

200 g  maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl  sokeria

2  munaa

Kostutus:

2 dl  appelsiinimehua

Laiva liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 - 10 min. Sulata suklaa. Kiehauta rommi ja liuota liivatteet siihen. Erottele munien kelutaiset ja valkuaiset. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-tuorejuustoseokseen sulatettu suklaa sekä liivatteet kokoajan sekoittaen. Sekoita vielä joukkoon kuohukerma sekä valkuaiset.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kakku olisi hyvä koota hyytymään vuokaan. Itse tein kakun irtopohjavuokaan jossa sen myös paistoin. Reunoja jatkoin leivinpaperilla. Kostuta pohjapala ja levitä väliin puolet täytteestä. Käytin appelsiinituoremehua jota laimensin hieman vedellä. Tee toinen kerros samoin ja levitä väliin loput täytteestä. Nosta kansilevy päälle ja kostuta. Anna hyytyä ja vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrutus:

200 g  taloussuklaata

1 1/2 dl  kuohukermaa

Sulata suklaa ja lämmitä kermaa kattilassa. Älä anna kerman kuitenkaan kiehua. Nosta kattila levyltä ja sekoita kermaan suklaa sula. Sekoittele tasaiseksi. Anna jäähtyä hetken ja valuta kakun päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään.

Minun käyttämi kuorrute poikkeaa Pirkan ohjeesta ja täytyy myöntää että epäonnistui. Olisin halunnut kuorruttaa kakun pelkästään tällä suklaakuorrutteella, mutta se vain valui ja valui pois reunoilta. Ehkä en malttanut jäähdyttää sitä tarpeeksi. Lisäksi kakku alkoi imeä suklaakuorrutetta sisäänsä, joten ehkä alle olisi pitänyt sipaista jotain marmelaadia eristeeksi. Näiden seikkojen myötä hätäpaikkauksena viskeli kakun ympäriinsä heinolla suklaarouheella ja asettelin päälle muutamia varaston kötköistä löytyneita kukkia.

No joo..kiireessä ei kannattaisi alkaa hosumaan. Ensikerralla kokeilen jotain muuta suklaakuorruteohjetta. Pääasia kuitenkin että kakku maistui saajallensa ja sai siitä hyvästä kiitosta. :)