Tämän herkullisen ja mehevän omenakakun leipomisesta on jo aikaa, mutta haluan silti laittaa ohjeen tänne näkyville. Itse olen tehnyt kakkua "kotileipurin lämpimäiset" reseptikortin mukaan. Suosittelen ehdottomasti kaikille omenan ystäville.

200 g  voita

2 dl  sokeria

4  munaa

1/2 sitruunan raastettu kuori

2 1/2 - 3 dl  venhäjauhoja

 

Täyte:

2 dl  vettä

1 dl  sokeria

1/2  sitruunan mehu ja raastettu kuori

pala kanelitankoa

2-3  omenaa

 

Aloita valmistamalla täyte: Kiehauta vesi, sokeri, sitruunanmehu ja -kuoriraaste sekä kanelitanko. Kuori omenat, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenkodat. Keitä ne melkein pehmeiksi liemessä. Jäähdytä liemessä ja valuta.

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten ja lisää joukkoon myös sitruunan kuoriraaste. Sekoita jauhot joukkoon.

Kaada puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (22 cm). Asettele hyvin valutetut omenalohkot taikinan pinnalle. Kaada lopputaikina päälle.

Paista kakku uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Jäähdytä kakku vuoassa enne sen irrottamista vuoasta. Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoa.