Aika kuluu hurjaa vauhtia ja minun ameriikan seikkauiluja on jäljellä enään kaksi viikkoa. Valitettavasti työt eivät hupene aivan yhtä tappavaa tahtia kuin päivät ja kiire ja paniikki vain kasvavat. Leipomisetkin jäivät aika vähille, mutta toisaalta työporukkani täällä on niin pieni, ettei me ihan hirveitä oltais jaksettu syödäkään ja onpahan sitten tilaa jouluherkuillekin.

Eilen oli kiitospäivä eli thanksgiving day ja minut oli myös kutsuttu muutaman perheen pariin illalliselle. Valitettavasti en saanut aikaiseksi ottaa kuvia illallis tarjonnasta, mutta koitan kuvailla pöydän antimia niin hyvin kuin osaan, sillä ainakin minulle ainoa asia joka tuli mieleeni kiitospäivästä on täytetty kalkkuna. Söimme ihanan tunnelmallisesti ulkona pitkässä pöydässä, joka oli valaistu kynttilöin. Kyllä, on marraskuun loppu ja me söimme ulkosalla, pimeässä. Ihanaa. :) Minun tekemieni alkupalojen jälkeen siirryimme pääruokaan, johon kuului kalkkunaa ja sen täytettä, perunamuussia, uunissa haudutettua bataattia, ratatouillea, vihreitä papuja ja paprikaa, lihapiirakkaa, karpalokastiketta ja ja..varmasti unohdin jotain, mutta monenlaista oli siis tarjolla. Jälkiruoaksi saimme maistella omenapiirakkaa, kurpitapiirakkaa ja kurpitsa-juustokakkua. Kun kaikkea oli maistellut, ei takuulla jäänyt mahaan tyhjää koloa. Mahtava illallinen ja mahtavat puitteet. :) Ilta jatkui vielä viiniä siemaillen nuotion äärellä istuen ja tarinoiden. Illalla kotiin pääsi väsynyt mutta onnellinen ja enne kaikkea hyvin syönyt tyttö. :) Hieno kokemus.

Mutta laitan tähän pari kuvaa niistä alkupaloista, jotka minä tein. Tein hyvin yksinkertaisia tarjottavia, mutta kaikki tuntuivat niistä tykkäävän. En laita sen tarkempia ainesmääriä, koska en viitsi alkaa muuttelemaan yksiköitä ja aineksia voi kukin sekoitella mielensä mukaan.

Kuvan taustalla näkyvät kalkkuna-tortilla-rullat, joissa on siis vehnätortillan välissä ruohosipulituorejuustoa, savustettua kalkkunanleikkelettä sekä paprikaa. Käärin tiukalle rullalle ja annoin vetäytyä yön yli jääkaapissa ennen kuin leikkelin suupaloiksi.

Noissa mini-sandwicheissä on täytteenä tuorejuustoseos, johon lisäsin pepperoni-makkaraa, tuoretta tomaattia sekä rucolaa. Jälleen annoin leipien veteytyä ja maustua jääkaapissa yön yli ennen kuin leikkelin ne pieniksi suupalaleiviksi.

Helppoa ja nopeaa ja tietysti hyvää. :)