Ihanalle äidilleni tein keväisen gerbera-kakun. Ensin en meinannut millään keksiä, että mitä äidin kakkuun voisi laittaa koristeeksi. Lopulta päädyin tekemään pari isoa oranssia gerberaa ja kokeilemaan ensimmäistä kertaa vaahtokarkkimassan tekoa. Täytteeksi tein omar-kermaa ja punaherukoita. Alunperin olisin halunnut laittaa väliin vadelmia, mutta koska kotimaisia ei kaupasta löytynyt, päätin kokeilla oman pihan punaherukoita. Tästä yhdistelmästä tulikin herkullinen. :)


Pohja on neljän munan sienikakkupohja jonka kostutin vaniljamaidolla. Täytteenä on Omar-kermavaahtoa ja punaherukoita. Omarkerman bongasin ensikerran dream-blogista ,mutta tein ohjeeseen pieniä muutoksia, niin laitan ohjeen tähän kuten minä sen tein. Tästä riittää reilusti 24 cm:n kakun kahteen väliin.

1 pss  Omar-karkkeja

4 dl  kuohukermaa

Sulata karamellit kerman joukkoon kattilassa. Älä keitä kermaa vaan kuumenna sitä sekoitellen kunnes karkit ovat sulaneet. Kaada kerma sitten kulhoon ja laita peitettynä jäähtymään jääkaappiin. Tämä kannattaa siis tehdä edellisenä päivänä, että kerma ehtii jäähtyä kunnolla kylmäksi.

3  liivatelehteä

3 rkl  vettä

2 dl  kuohukermaa

n. 150 g  maustamatonta tuorejuustoa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa jääkaappikylmä omar-kerma vaahdoksi. Vatkaa myös kuohukerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto. Sekoita tuorejuustovaahto omar-kerman joukkoon. Kieheuta vesi ja sulata siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana kokoajan sekoittaen omar-vaahdon joukkoon.

Lisäksi laitoin kakun väliin pakastettuja punaherukoita, jotka sopivat todella hyvin yhteen makean omar-kerman kanssa. Niitä ei kuitenkaan kannata laittaa liikaa, jotta hapan maku ei pääse valtaan.

Kokeilin ensi kertaa kuorruttaa kakun itsetehdyllä vaahtokarkkimassalla jonka alle laitoin kermavaahdon. Kokeilin taikinan tekoa pionilaakson ohjeella. Taikinan teossa kesti todella kauan etenkin kun ensikertalaisena olin hieman epävarma tomusokerin määrästä. Lopulta näytti, että laitoin sokeria sittenkin liikaa, sillä massasta tuli aika herkästi repeilevää. Tämä näkyy myös lopputuloksessa. Muutoin massa oli ihan positiivinen kokemus ja tulen varmasti tekemään uudestaankin. Pinnasta tuli muuten oikein siisti ja makukin on parempi kuin esim. marsipaanin.

Kakun koristeet on tehty marsipaanin ja sokerimassan sekoituksesta. Tästä sekoituksesta on tullut nyt oma lempparini, sillä sitä on helpompi käsitellä kuin pelkää marsipaania tai sokerimassaa yksistään ja se kuivuu aika nopeasti.

Itse olen kakkuun ihan tyytyväinen ja äiti oli oikein ilahtunut kakustaan. Sehän se onkin kaikkein tärkeintä..hymy äidin huulilla. :)

Hyvää Äitienpäivää vielä kaikille äideille!