Pari viikkoa on vierähtänyt edellisestä postauksesta ja täällä yhä edelleen aurinkoa ja lämpöä piisaa. Onneksi sääennusteet lupaavat hieman viileämmän ilman saapuvan piakkoin. Se on ihan tervetullutta. Aavikon lämmössä ei oikein tajua tuota ajan kulua ja joulun lähestymistä, sillä tuntuu kuin olisin jämähtänyt kesäaikaan. Kyllä se kylmä totuus jossain vaiheessa iskee. :)

Sunnuntaina päätin pitkästä aikaa leipoa jotain suolaista, jota voisi ottaa töihin myös eväsrasiaan salaatin kera mukaan. Päädyin tekemään tällaista herkullista, suolaista piirakkaa, jonka ohjeeseen törmäsin aika päiviä sitten Open Cafen blogissa nimeltä Salamipiirakka. Olen tätä tehnyt kerran aikaisemminkin ja tykästyin kovasti piirakan vahvaan makuun. Tämä tekemäni pepperoni versio etenkin on voimakkaan makuinen, mutta voin vain kuvitella kuinka hyvältä se maistuisi illan istujaisissa boolin tai siiderin seurana. Voin kyllä lämpimästi suositella kokeilemaan tätä herkullista sekä nopeasti valmistuvaa piirakkaa.


Pohja:

150 g  voita tai margariinia

3 dl  vehnäjauhoja

2 rkl  kylmää vettä

Nypi voi jauhoihin ja lisää kylmä vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele pohja piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille.

Täyte:

3 dl  kermaa

2  munaa

4 dl  hienonnettua rucolaa

1 rasia kirsikkatomaatteja

100 pepperonia tai salamia

1 dl  juustoraastetta

1/2 tl  mustapippuria

Sekoita keskenään kerma ja munat. Lisää joukkoon muut täytteen ainekset pienittyinä. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Minä ripottelin tässä vaiheessa täytteen päälle vielä toisen desin juustoraastetta. :) Paista piirakkaa 200 asteessa n. 30 min kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut vähän väriä.

Sitten vain herkuttelemaan. Minä ainakin tykkään kovasti. :)