Tämä hyydykekakku syntyi ylijäämäaineksista. Pakastimessa oli kääretorttupohjan jämiä ja avattu mansikkapussi. Jääkaapista löytyi pari purkkia ranskankermaa. Niistä päätin tehdä tällaisen raikkaan ja pirteän hyydykekakun pimeän syksyn keskelle. Kakku sopisi varmasti erinomaisesti raikkaaksi kesätarjottavaksi tai kevätauringon alla nautittavaksi. Teen tätä kyllä uudestaankin. :)


Pohja:

Vaalea kääretorttupohja (Käytin pakastettuja rippeitä)

Täyte:

1 prk (3,3 dl)  kuohukermaa

2 prk  ranskankermaa

Mansikkatäyte:

Puolet kerma-ranskankermaseoksesta

250 g  mansikoita soseena

n. 1/2 - 3/4 dl  sokeria

3  liivatelehteä

4 rkl mansikoiden sulamismehua

Mangotäyte:

puolet kerma-ranskankermaseoksesta

3/4 dl  sokeroimatonta mangososetta

1/2 dl  sokeria

3 liivatelehteä

4 rkl vettä

Kiille:

2,5 dl laimennettua mansikkamehua

3 liivatelehteä

Valmista kääretorttupohja tai painele valmiin pohjan palasista pohja 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kuohukerma napakaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon ranskankerma. Jaa seos kahtia.

Mansikkatäyte: Sulata mansikat ja ota sulamismehu talteen. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Sekoita mansikat ja sokeri kermavaahtoon. Kiehauta n. 4 rkl mansikoiden sulamismehua ja sulata puristetut liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana kermaseokseen kokoajan sekoittaen. Levitä seos pohjan päälle vuokaan ja nosta hyytymään n. tunniksi jääkaappiin.

Mangotäyte: Laita liivatelehdet likoamaan. Lisää mangosose kermavaahdon joukkoon ja lisää sokeri. Makeus kannattaa tarkistaa ja säädellä oman maun mukaan. Kiehuta vesi ja sulata joukkoon puristetut liivatelehdet. Lisää ohuena nauhana mangovaahtoon kokoajan sekoittaen. Levitä täyte mansikkatäytteen päälle vuokaan ja nosta hyytymään jääkaappiin n. tunniksi.

Kiille: Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiehauta 1/2 dl täytteen mehusta ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Sekoita liivateseos loppuun kiilteen nesteestä. Kiille ei saa olla kuumaa kaadettaessa kakun pinnalle. Valuta kiille lusikan kautta kakun pinnalle ja nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi tai yön yli. Koristele haluammalsi tavalla.

Omasta mielestäni kakku oli maultaan todella raikas ja keveä. Kivasti maistoi mansikan ja mangon vivahteet. Sokerin määrä kannattaa maistaa ja lisätä sitä oman makunsa mukaan. Ensin suunnittelin käyttäväni kiilteen tekoon mansikoiden sulamismehua, mutta totesin sen olevan liian sameaa kauniin lopputuloksen aikaansaamiseen. Kannattaa käyttää esim. mansikkamehutiivisteestä laimennettua mehua. Kakun koristelu jäi tällä kertaa hyvin yksinkertaiseksi. Olin suunnitellut koristelevani kakun vielä valkosuklaakoristein, mutta niiden tekemisessä menin vähän mönkään. Se jääköön siis toiseen kertaan. :)