Tämän omenakakun ohje on myös peräisin suuresta leivontakirjasta (1984) ja siinä maistuvat omenan kaverina kaura sekä mantelit. Kakku on erittäin mehevä ja maukas ja maku vain parani seuraavaan päivään odottaessa.




Pohja:
100 g  voita
1/2 dl  sokeria
2 1/2 dl  vehnäjauhoja

Täyte:
4  hapahkoa omenaa
vettä, sokeria (sitruunamehua, kanelitanko)

75 g  mantelijauhetta
75 g  voita
1 1/2 dl  sokeria
2  munaa
1 dl  kaurahiutaleita
1/2 rkl  vehnäjauhoja
1/2 tl  leivinjauhetta

Sekoita pohjataikinaa varten rasva, sokeri ja jauhot sileäksi. Painele taikina irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Kuori ja lohko omenat. Keitä ne lähes pehmeiksi sokerilla maustetussa vedessä. Valuta omenat ja levitä vuoan pohjalle.
Hiero sokeri ja rasva kuohkeaksi, lisää mantelijauhe, munat, kaurahiutaleet ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina omenalohkojen päälle.
Kypsennä kakkua 175 -asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Jäähdytä kakku ja sirottele päälle tomusokeria. Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.