Sain tehdä kakun vanhan ystäväni valmistujaisjuhliin. Toiveena oli ihan perinteinen mansikkakakku ja minä tein työtä käskettyä. :) En olekaan vielä koskaan aikaisemmin tehnyt kakkua marjakiilteellä ja nyt tuli sekin kokeiltua.

Pohjana on tavallinen sokerikakkupohja 8:lla munalla ja kostukkeeksi käytin vaniljamaitoa (n.4 dl). Väliin sipaisin ohuen kerroksen mansikkahilloa ja siihen päälle kinuskikissalta bongatun mansikkamoussen. Tein moussen seuraavilla mittasuhteilla:

750 g  pakastemansikoita

7,5 dl  vispikermaa

375 g  maitorahkaa

1,5 dl  vaniljakreemijauhetta

n. 1 rkl  mansikkatomusokeria

Sulata mansikat lävikössä ja soseuta (ihan vain haarukallakin riittää). Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka, mansikkasurvos sekä vaniljakreemijauhe ja tomusokeri.

Täytettä tuli ehkä vähän liikaa, joten pienemmälläkin määrällä pärjää tämän kokoisella kakulla. Mansikkahilloa kului n. 300 g. Mansikkakiilteeseen käytin vajaa vajaa 400 g jäisiä mansikoita, joiden alle laitoin mansikkahilloa eristämään kosteutta. Kiilteen tein hyytösokeripaketin ohjeen mukaan ja töpsyttelin sen jäisille mansikoille pullasudilla.

Pursotukset on vispikermasta ja sitä kului n. 7,5 dl. Muuta koristusta en kakkuun laittanut, koska jotenkin se näytti jo niin valmiilta kun kermat sain pursotettua. Muuta ei tarvinnut. :)

Oli ihan mukava tehdä tällainen perustäyskäri. Minusta pakastemansikat toimi ihan hyvin marjakiilteen teossa ja täytyy myöhemmin kysellä, kuinka hyvin marjat kestivät kasassa kakun päällä. Tuo mansikkamousse on yksi suosikkitäytteistäni. Siitä saa helposti ihanan raikkaan maun kakun väliin kun ei laita liikaa sokeria. Nam. Toivottavasti maistui myös juhlaväelle. Ainoa ongelma oli kakun kuljettaminen..:O Kakku oli halkaisijaltaan niin iso, ettei oikein suosiolla mahtunut kakkukuvun sisään..Liekköhän löytyisi sopivia pahvilaatikoita isoille kakuille tulevaisuuden varalle.