Vappupäivän kahveilla oli suolapalana tarjolla tätä maukasta poroleipää.

Taikina:

3 dl  maitoa

1/2 pkt  hiivaa

1 tl  suolaa

2 rkl  öljyä

1 rkl  siirappia

1 1/2 dl  kauraleseitä

1 dl  perunasosejauhetta

2 1/2 dl  vehnäjauhoja

Täyte:

1  punasipuli

250 g  kirsikkatomaatteja

1 mm cayannepippuria

100 g  kylmäsavuporoa

100 g  valkosipulituorejuustoa

1/4 ruukkua timjamia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää suola, öljy ja siirappi. Sekoita taikinaan pienissä erissä kauraleseet, perunasosejauhe ja vehnäjauhot. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä täytteen valmistumisen ajan. Leikkaa sipuli siivuiksia ja halkaise tomaatit. Kuullota kasviksia öljytilkassa ja mausta pippurilla. Jäähdytä. Hienonna poro ja yhdistä kasviksiin. Kauli taikinasta kaksi soikion muotoista levyä. Sivele pinnalle valkosipulituorejuustoa. Levitä täyte keskelle ja silppua sen päälle timjamia. Käännä levyjen reunoja hieman sisäänpäin ja taita ne sitten kohti keskiosaa hieman täytteen päälle. Painele reunoihin ryppyjä karjalanpiirakan tapaan. Kohota liinan alla 5 - 10 min. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 20 min.

Tämän ohjeen bongasin Kinuskikissalta ja hyvää oli. Poroleipä oli mehevää, mutta ei hirveän rasvaista. Ainoita ongelmia koitua taikinan pehmeydestä ja liian vähäisestä vehnäjauhomäärästä kaulinnan aikana. Oli tuskaista siirtää leivät pellille ja siinä rytäkässä ulkonäkö kärsi hieman. Noo..ei se näkö vaan se maku. :)