En jaksanut alkaa väkertämään äitienpäivälle voileipäkakkua, joten päätin kokeilla tuulihattutaikinasta suolukkaista kranssia. Ihan mukavaa vaihtelua suolukkatarjottavaksi.

Tuulihattutaikina:

2 dl  vettä

100 g  voita

1 1/2 dl  vehnäjauhoja

3  munaa

Kiehauta vesi ja rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot yhdellä kertaa koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Keitä seosta koko ajan vatkaten kunnes seos irtoaa kettilas reunoilta. Vatkaa munat jäähtyneeseen taikinaan yksitellen. Pursota taikina pellille kranssiksi tai nostele kekoja lusikalla vierekkäin.  Paista rengasta uunissa 200 asteessa noin 30 min. Älä avaa uunin luukkua paistamisen alkuvaiheessa ettei taikina lässähdä.

Täyte:

200 g  katkaraputuorejuustoa

vajaa 150 g  ranskankermaa

180 g  katkarapuja

Ripaus sitruunapippuria

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja levitä halkaistun kranssin sisään. Lisäksi voi laittaa esim. salaatin lehtiä, tuorekurkkua tai mitä ikinä kukin haluaa. Koristele kranssi mielesi mukaan ja aseta tarjolle.

Tämä oli hyvän makuista ja mukavaa vaihtelua. Tätäkin voi varioida loputtomiin muuttelemalla täytettä ja koristeita tai tekemällä vaikkapa pitkon malliin. :)