Vein maanantai-aamun iloksi työkavereille täytekakkua. Kakkuun ei oikeastaan ollut muuta hyvää syytä..mä haluun! :)

Kakussa on neljän munan suklaakakkupohja (sama kuin täällä) jonka välissä on Kinuskikissalta bongattu herkullisen raikas appelsiini-jogurttimousse. Laitan ohjeen tännekin. Kopioitu suoraan siis Kinuskikissalta, mutta tästä täytteestä riittää reilusti kakun kahteen väliin.

6  liivalehteä

2  appelsiinin kuori ja mehu

2,5  dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

4 dl  appelsiinijogurttia

200 g  appelsiinituorejuustoa

Liota liivatteita kylmässä vedessä. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto, appelsiinijogurtti sekä appelsiininkuoriraaste. Ota mehusta 1 dl kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää loppu mehu vaahtoon. Sulata liivatteet kiehautettuun mehuun, jäähdytä hetki ja lisää ohuena nauhana vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kostutin kakun vaniljamaidolla ja laitoin molempiin väleihin appelsiinmoussea. Pursotukissa on osittain laktoositonta kuohukermaa (päiväys lähestymässä..) ja osittain vispikermaa. Koristeet on marsipaania ja Pandan tummaa suklaata.

Tähän kakkuun halusin harjoitella reunapursotuksia, sillä en ole vielä käyttänyt isoa lehtityllaani mihinkään. Olisi vain pitänyt jättää niile enemmän tilaa. Nyt tuolta alta ei juurikaan näy koripunostyllalla tehtyä pysty raitaa. Halusin myös harjoitella suklaan spritsausta ja lopulta minusta tuntui, että sekin alkoi jotenkuten sujua. Ja mikä tärkeintä, kakku oli raikasta ja maisuvaa. Oikein sopiva kakku aurinkoiselle kevät aamulle. :) Nam!