Omieni sekä poikaystäväni synttäreiden kunniaksi tein omenaista täytekakkua liljoin koristeltuna. Voi miten monta asiaa tässä kakun koristelussa taas menikään mönkään, mutta voi miten hyvältä se silti maistui. :)

Pohjana on viiden munan sokerikakkupohja periaatteella kaikkia yhtä paljon. Kostutin pohjan vaniljamaidolla ja valmistin täytteen äitini omenapuusta kerätyistä omenista. Samanlaisen täytteen olen jo testannut omenainen-aitienpaivakakku ohjeessa.

Kakku oli maultaan todella pehmoista ja sesonkiin oikein sopiva. Koristelu sitten olikin toinen juttu. Liljat on tehty valkoisesta marsipaanista ja maalattu elintarvikeväreillä. Heteet ovat nuudelia ja leivittelin kukkiin vielä pronssista kimallepulveria tuomaan eloa. Lehdet ovat myös marsipaania ja niihinkin on sipaistu kimallepulveria. Marsipaani koristeisiin olin kyllä tyytyväinen, mutta sitten kaikki muu. Alunperin aioin päälystää kakun ruskehtavaksi värjätyllä marsipaanilla, mutta koska kakun koristeluun jäikin vain vajaa tunti aikaa, en sitä ehtinyt tehdä. Päätin sitten päälystää kakun hyvin yksinkertaisesti vispikermalla, mutta sekään ei ihan onnistunut. Aloin värjätä kermaa aivan liian myöhään ja vatkasin sen todella kovaksi. Hyvin hankala levitettävä kauniiksi pinnaksi ja vielä hankalampi pursotettava. Harmittaa tuo kerman jälki ihan vietävästi ja aikaa kukkien sommittelulle jäi hvyin vähän (ensimmäiset vieraat jo oven takana). Noo..taas sain monta hyvää opetusta ja kiireessä ei kyllä kannata huseerata. Koskahan sitä oppisi organisoimaan aikataulunsa järkevästi..?

Hyvää oli kakku kaikesta huolimatta ja melkein koko kakku saatiin vajaan kymmenen hengen kesken tuhottua. :)