Maistelin eräässä kahvilassa passio-leivoksia ja siitä syntyi ajatuksia kehitellä itsekin raikkaan hedelmäisiä leivoksia. Tässä on ensimmäinen kehitelmä ja ihan hyvän makuisia näistä tuli. :) Mielessä on jo toinen, vähän erilainen leivos, jota varmasti kokeilen lähiaikoina. Ensin nautiskellaan kuitenkin tällä suklaisella versiolla.


Pohja:

3  munaa

1 1/2 dl  sokeria

3 dl  vehnäjauhoja

3/4 dl  cappucino maitokahvijuomajauhetta

2 rkl  tummaa kaakaojauhetta

1 1/2 tl  leivinjauhetta

2 tl  vaniljasokeria

3/4 dl  sulatettua voita tai margariinia

3/4 dl  maitoa

Marenki:

2 munan valkuaista

3/4 dl  sokeria

Sulata voi tai margariini ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään vehnäjauhot, cappucinojauhe, kaakaojauhe, leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Vatkaa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vuorotellen maitoa, sulaa rasvaa sekä sihdaten jauhoseosta. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat sekaisin. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Vatkaa munanvalkuaiset sekä sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja levitä kauttaaltaan taikinan päälle. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 min. Kannattaa tarkkailla pohjaa, jottei marenki pääse palamaan. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.

Täyte:

1 pss (58 g)  Blå Band mango-passion-mousseaineksia

1 dl  maitoa

250 g  maitorahkaa

n. 1 rkl  vaniljakreemijauhetta

n. 140 g  papaijapaloja sokeriliemessä

Vatkaa mousseaineksia ja maitoa n. 5 min vatkaimen täydellä teholla. Vatkaa joukkoon maitorahka sekä vaniljakreemijauhe. Pieni valutetut papaijanpalat pieniksi kuutioiksi ja lisää mousseen.

Leikkaa pohja kahteen osaan ja levitä täyte toiselle puolikkaalle. Nosta toinen puolikas päälle siten että marenki jää leivoksen pinnalle. Koristele esim. wiener nougat-crushilla, sulatetulla tummalla suklaalla ja hedelmäpaloilla.

Pohjaan lisätty cappucinojauhe ei maistunut pohjassa juuri ollenkaan, joten sen voi ihan hyvin jättää pois ja korvata vehnäjauhoilla. Vastaavasti sen voi korvata jollain vahvemmalla kahvijauheella mikäli pohjaan haluaa vivahduksen moccaa. Täytteestä tuli suhteellisen löysää, joten siihen voi halutessaan lisätä liivatetta tuomaan jämäkkyyttä. Siihen voisi myös rahkan sijaan lisätä tuorejuustoa tai vaikkapa vispattua huohukermaa. Kaikkiaan leivokset olivat kuitenkin raikkaan maukkaita. :)