Todella maukkaita leipiä vaikkapa iltateelle. Leivät ovat hieman suuritöisiä mutta tuoreina maistuvat todella hyvältä. Ohje on napattu Suuresta leivontakirjasta.

5 dl  vehnäjauhoja

1 rkl  sokeria

1 1/2 rkl  voita tai margariinia

25 g  hiivaa

1 1/2 dl  maitoa

1  muna

75 g  voita tai margariinia

Voiteluun munaa ja unikonsiemeniä

Sekoita kulhossa jauhot ja sokeri. Murenna käsin rasva ja hiiva niiden joukkoon. Lisää neste ja kevyesti vatkattu muna jauhoihin ja vaivaa taikina sileäksi ja kimmoisaksi. Kohota peitettynä ainakin 30 minuuttia. Voita laittaa taikinan myös kohoamaan yön ajaksi jääkaappiin.

Kauli taikina ohueksi levyksi (n. 22 x 80 cm) ja levitä voi ohuina lastuina 2/3 osalle taikinaa. Taivuta taikina kolmin kerroin siten, että ensin käännät ilman rasvaa olevan osan keskelle ja reunimmaisen kolmanneksen sen päälle. Taita taikina vielä kolmeen osaan paketiksi ja kauli uudestaan levyksi. Taita se taas kolmeen osaan, mutta älä enään lisää rasvaa. Kauli taikina lopulta levyksi ( 22 x 80 cm) ja taita se kolmeen osaan tangoksi. Leikkaa n. 5 cm:n levyisiä paloja ja laita kohomaan leivinpaperin päälle pellille liitoskohta alaspäin. Kohota n. 20 min, voitele munalla ja ripottele leiville unikonsiemeniä. Paista leipiä 250 asteessa n. 10 min kunnes ne ovat kullanruskeita. Unikkoleipiä voi myös pakastaa valmiina tai leivottuina ennen paistoa. 

Nämä leivät katosivat nopsaan ihan paljaaltaan syötynä.