Tänä sunnuntaina olemmekin saaneet nauttia mahtavasta kevätkelistä. Aurinko paistoi koko päivän ja pakkasta oli juuri sopivasti. Hienosta kelistä nautittiin koirien kanssa metsälenkillä paisteisissa kangasmetsämaisemissa ja voi että ne koirulit nautti. No, omistajat nautti melkein ihan yhtä paljon vaikka ei hippasta juostukaan. Metsälenkin jälkeen oli ihana laittaa kahvit tippumaan ja nauttia lämpimässä mustikkaisista laskiaispullista.


Jokaiselta varmasti jo löytyy pullataikinan ohje, mutta laitan tähän kuitenkin ohjeen, jolla minä pullat leivon.

5 dl  maitoa

50 g  hiivaa

2 tl  suolaa

1 1/2 - 2 dl  sokeria

1 rkl  kardemummaa

13 - 16 dl  vehnäjauhoja

150 - 200 g  voita tai margariinia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää joukkoon suola, sokeri sekä kardemumma. Sekoita taikinaan jauhoja sen verran, että saat paksun vellimäisen seoksen. Vatkaa voimakkaasti, että taikina saa ilmaa, sillä se edistää sitkon muodostumista. Lisää joukkoon loput jauhot ja viimeisenä pehmeä voi tai margariini. Alusta hyvin kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Peitä kulho ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo taikina pulliksi ja kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Voitele munalla ja paista pullat uunin keskitasolla 225 asteessa pullien koosta riippuen 8-12 min.

Minusta laskiaispullia on jotenkin hankala syödä, kun hillo ja kermavaahto tursuavat puolikkaiden välistä. Kinuskikissa oli pursottanut kermavaahdon pullien päälle ja minäkin ajattelin hyödyntää tätä ideaa. Halusin kuitenkin saada pulliin vielä hillon mukaan, joten tein pulliin hillosilmän sekoittamalla mustikkamarmeladin joukkoon pakasteesta mustikoita. Ensin kohotin pullat sekä voitelin ne munalla ja vasta sitten tein sormin keskelle syvennyksen, johon lisäsin n. 2 tl mustikkamarmeladia. Kun pullat oli paistettu ja jäähdytetty, pursotin niiden päälle kermavaahdon ja sitruunarahkan sekoitusta (lisäsin hieman tomusokeria). Tuli kyllä tosi hyviä. Sitruuna sopii hyvin mustikoiden kanssa ja näistä pullista ei jäänyt sotkua kuin vähän nenänpäähän. :)

Puolet pullataikinasta käytin kanelisten solmupullien tekemiseen. Kaulin taikinan suorakaiteen muotoon ja levitin pohjalle voita, fariinisokeria sekä kanelia. Taita levy kolmeen osaan, eli taita 1/3 levyn keskelle ja toisesta reunasta 1/3 keskelle siten, että taikina on kolmessa kerroksessa (olisi pitänyt ottaa kuva). Leikkaa taikinapyörällä n. 1 1/2 cm:n levyisiä nauhoja, kierrä ne kevyesti kierteelle ja kiepsauta solmuiksi. Nämäkin olivat kyllä hyviä. Mikään ei voita uunituoretta pullaa!

Aurinkoista kevättä kaikille!! :)