Olen itse tehnyt viimeaikoina lähes kaikki kakut sienikakkupohjalla ja käyttänyt paria eri reseptiä. Laitan niistä molemmat tänne ja niissä on ehkä hienoisia eroja maun ja koostumuksen puolesta.

Kuvassa on sienikakku tehtynä äidiltäni perityllä ohjeella:

3  munaa                                            5  munaa

1,5 dl  sokeria                                   3 1/2 dl  sokeria

2,25 dl vehnäjauhoja                        5 dl  vehnäjauhoja

1 tl  leivinjauhetta                              1 1/2 tl leivinjauhetta

0,75 dl  kiehuvaa vettä                     1 1/4 dl kiehuvaa vettä

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kiehautettu vesi pienissä erissä koko ajan vatkaimen suurimmalla teholla sekoittaen. Jatka vatkaamista hetki ja lisää vaahtoon siivilän läpi vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita varovasti sekaisin ja kaada vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 30 min.

Tässä ohjeessa sokerin ja jauhojen määrä on suhteessa suurempi kuin muissa näkemissäni ohjeissa. Pohjasta tulee silti kuohkea ja pehmeä. Se on ehkä hieman jämäkämpää koostumukseltaan ja makeutta on hieman enemmän. Sitä on aika helppo käsitellä ja varmasti sopii tosi hyvin muotoiltaviin kakkuihin..tosin itse en ole vielä sellaista kokeillut. :)

4 munan sienikakun kokeilin tehdä Kinuskikissan blogista löytyneellä ohjeella ja laitan senkin tänne. Hyvä pohja tulee tälläkin ohjeella. Enpä osaa valita kummalla ohjeella tulee parempi.

4  munaa

2 dl  sokeria

3 dl  vehnäjauhoja

1-2 tl  leivinjauhetta

1 dl  kiehuvaa vettä