Pakkasessa kummittelee vielä paljon marjoja ja jotain niistä oli kehitettävä. Tässä piirakassa yhdistyy monta tekijää joista minä pidän. Pohjassa ja rapsakassa murukuorrutteessa maistuu ruis ja runsaan sekä kirpsakan puolukkakerroksen alla on pehmeä ja vaniljainen täyte.

Pohja:

100 g  voita

3/4 dl  sokeria

1  muna

2 dl  vehnäjauhoja

1 dl  ruishiutaleita

1 tl  leivinjauhetta

Täyte:

2 dl  valmista vaniljakreemiä

200 g  maustamatonta tuorejuustoa

1  muna

1/2 tl  vaniljasokeria

n. 6 dl  puolukoita

Muruseos:

2 dl  ruishiutaleita

3/4 dl  sokeria

1 tl  vaniljasokeria

1/2 dl  juoksevaa voita

Vatkaa pohjataikinaa varten huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Valmista täytettä varten vaniljakreemi valmistajan ohjeen mukaan kreemijauheesta. Sekoita keskenään tuorejuusto sekä vaniljakreemi ja lisää joukkoon muna. Lisää vaniljasokeri. Levitä täyte pohjalle ja ripottele kohmeiset puolukat päälle.

Valmista muruseos sekoittamalla sulatettuun voihin muut aineet ja ripottele muruseos puolukoiden päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 30-40 min. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.