Ystäväni poika toivoi synttäreilleen suklaista Super Mario kakkua ja minä koitin tehdä työtä käskettyä.

Pohjana on 8 munan suklainen sienikakkupohja ja kostukkeeksi kului n. 5 dl vaniljamaitoa.

Täytteenä on toiveesta vadelmahilloa, mutta minä sekoitin n. 1:1 suhteessa vadelmahilloa ja kuningatar-pilttiä. Mielestäni pelkkä hillo on niin makeaa, että halusin sekoittaa siihen pilttiä vähän raikastamaan makua. Hillon päälle levitin kerma-rahka seosta, jonka maustoin vaniljakreemijauheella sekä tomusokerilla. Täytteeseen kului 5 dl vispikermaa ja 500 g maitorahkaa.

Kuorrutuksen tein taloussuklaasta, jonka sulatin ja sekoitin kuohukermaan (1 1/2 dl kuohukermaa + 200 g taloussuklaata) ja totesin, että taloussuklaa ei kertakaikkiaan toimi kuorrutteena ainakaan tällaisella suhteella kermaan sekoitettuna. Se jää jotenkin todella juoksevaksi, eikä tahdo oikein jähmettyä. Täytyisi pitäytyä Pandan tummassa suklaassa. Reunoille laitoin vispikermat ja laitoin koristeet päälle.

Super Mario on maalattu marsipaanille ja ja myös tähdet on marispaanista. Muut koristeet tein sokerimassasta kun satuin löytämään ihan tavallisesta lähikaupasta Dr Oetkerin sokerimassaa. Koitin saada koristeluun talven tuntua noilla lumihiutaleilla ja laittamalla jäähileitä (sokeria) sienten hattuihin. :)

No niin, eipä onnistunut tämänkään kakun teko ihan ongelmitta. :/ Kostutuksen kanssa oli ongelmia ja näytti, että kakku alkoi itkeä nestettä ulos. Mielestäni en laittanut kosutuketta niin paljoa, mutta tässä vaiheessa iski jo epäonnistumisen tuska..kakusta tulee liian märkä..Silti minusta näytti, että yönkin jälkeen reunat näyttivät paikoitellen vielä hieman kuivilta. Eli siis hyvin epätasaisesti kostutettu kakku. Piuh! Ja sitten tuo suklaakuorrute ei millään halunnut pysyä kauniisti kakun pinnalla ja kyllähän jo ärsytti. Niin ja sitten tuntuu, että tässä maailmassa ei ole tehtykkään tarpeeksi isoja kakkukupuja näin isoille kakuille. Ystäväni antoi minulle kakkukupunsa, johon suoraan tein kakun ja eiköhän kermat levenneet osittain pitkin kannen seiniä, kun yritin kieli keskellä suuta ujuttaa kantaa paikalleen.

No, mutta kakku saatiin matkaan ja tilaaja oli silti ihan tyytyväinen näkemäänsä. Toivottavasti kakku myös maistui ja oli mieleinen päivänsankarille. Eli onnea Jerelle vielä tätäkin kautta! :)