Tämä herkullinen mustikkapiirakka on yksi kestosuosikeistani. Se on helppo ja nopea tehdä ja siihen saa helposti upotettua viimevuotiset marjat pakkasesta. Tätä piirakkaa tulee tehtyä lähes joka vuosi ja siihen voi soveltaa mitä tahansa marjoja vain haluaa.

Pohja:

4  munaa

2 dl  sokeria

5 dl  vehnäjauhoja

2 tl  leivinjauhetta

1 dl  sulatettua voita tai margariiniä

1 dl  maitoa

Päälle:

1/2 - 1 l mustikoita tai muita marjoja

75 g  voita tai marjariinia

1 1/2 dl  sokeria

1 1/2 dl  vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu jäähdytettu rasva sekä maito. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Ripottele taikinan päälle kohmeiset marjat. Valmista muruseos nyppimällä sormin voi, sokeri ja vehnäjauho murumaiseksi seokseksi. Ripottele seos marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 225 asteessa 20 - 25 min.