Vappupäivän kahveilla tarjoiltiin myös makeaa herkkua eli tätä ihanan pehmoista puolukkakakkua jonka ohjeen nappasin talteen Valion reseptikirjasta.


Pohja:

100 g  voita

3/4 dl  sokeria/fariinisokeria

1  muna

2 1/2 dl  vehnäjauhoja

1/2 tl  leivinjauhetta

Täyte:

250 g  maitorahkaa

200 g  maustamatonta tuorejuustoa

2 tl  sitruunan mehua

1/2 dl  perunajauhoja

2 tl  vaniljasokeria

2  keltuaista

2  valkuaista

2 dl  sokeria

2 dl  puolukoita

Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauho-leivinjauhoseos. Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. Mittaa kulhoon rahka, tuorejuusto, sitruunan mehu, perunajauhot, vaniljasokeri sekä keltuaiset ja puolet sokerista. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi. Lisää vaahtoon loput sokerista pienissä erissä ja vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Vatkaa vatkaimella rahka-tuorejuustoseos tasaiseksi. Yhdistä valkuaisvaahto ja puolukat rahka-juustoseokseen varovasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Peitä kakku foliolla noin puolessa välissä paistoaikaa, jotta pinta ei tummu liikaa.

Itse pidän tästä juustokakusta kovasti. Pehmeää ja makeaa juustokakkua, johon puolukat tuovat kirpeää pirtsakkuutta. Suosittelen. :)