Aurinkoista sunnuntai-aamua vain kaikille. Täällä aavikolla olen tainnut todistaa vain yhden aamun, jolloin aurinko on noussut pilvien takana piilossa. Yksi kuukausi elämää rapakon takana on todistettu ja mikäs täällä on ollessa. :) Ainoa toiveeni on, että tuo lämpötila alkaisi laskea tuolta läheltä +40 astetta, sillä kaikki kulkeminen ja tekeminen ulkona päiväs aikaan on aika tuskastuttavaa. Tämä viikonloppu on ollut taas erityisen tuskastuttava, sillä kiertelevien ukonilmojen takia ilma on vielä hieman hiostava ja pelkkä istuminen saa ihon nihkeäksi.

Hiostavista ilmoista huolimatta päätin vihdoin pyöräyttää ensimmäiset leipomukseni ameriikoissa. Idea näihin muffinsseihin lähti aamupalasta. Ostin kaupasta honey puff-muroja ja söin niitä aamiaiseksi omenasiivujen kera. Super makeat murot sopivat kivasti yhteen kirpsakoiden omenoiden kanssa ja ajattelin kokeilla tätä yhdistelmää muffinsseissa. Minulla ei ole täällä käytettävissä sähkövatkainta, joten sovelsin reseptin pohjaksi myllyn parhaiden-sivulta bongaamaani perus-muffareiden ohjetta, jossa kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään. Lopputulokseen olen maun puolesta tyytyväinen ja muffinssien koostumus oli positiivinen yllätys. Nämä ovat oivia tarjottavia vaikka aamiaispöydässä, sillä ne valmistuvat hyvin nopeasti.


12 muffinssia

3 1/2 dl  vehnäjauhoja

1 dl  sokeria

3/4 dl  fariinisokeria

2 tl  leivinjauhetta

1 tl  kanelia

1 dl  maitoa

2  munaa

1 dl  sulatettua margariinia (n. 100 g)

1  omena raastettuna (n. 1 - 1 1/2 dl) (Lisää halutessasi hieman sitruunamehua)

1 1/2 - 2 dl  hunaja muroja

Raasta omena ja sulata margariini. Sekoita kaikki kuivat aineet muroja lukuun ottamatta kulhossa keskenään ja lisää muut aineet puuhaarukalla sekoittaen. Kääntele lopuksi murot taikinan joukkoon. Jaa taikina munffivuokiin tai muffinssipellin syvennyksiin. Paista muffinsseja 200 asteisen uunin keskitasolla 15 - 20 min.

Minä ripottelin muffinssien päälle ennen paistamista omena kuutioita, joita olin kuullottannut hetken paistinpannulla voin, fariinisokerin sekä kanelin kera. Ne maistuivat päällä kivasti, joten suosittelen kokeleimaan. Nämä olivat helppoja herkkuja.