Vaihto-oppilasajoilta mukaani tarttui herkullinen jälkiruokaresepti, jota pystyy muuntelemaan valitsemalla mieleisensä jogurtin. Alkuperäiseen reseptiin ei kuulu piirakkapohjaa, mutta minä halusin kokeilla soveltaa ohjeesta pehmoisen ja herkullisen piirakan täytteen. Tästä tulikin todella pehmoinen ja keveän oloinen juustokakku, jota voi todellakin muunnelma omien mieltymystensä mukaan. Minä tykkään hedelmäpommijogurtista..:)

Pohja:

100 g  voita

1 dl  sokeria

1  muna

2 1/2 dl  vehnäjauhoja

1 tl  leivinjauhetta

Täyte:

1 prk  persikan puolikkaita paloiteltuna

1 1/2 dl  jogurttia (hedelmäpommi)

1 1/2 dl  sokeria

1 dl  vehnäjauhoja

1 3/4 dl  kuohukermaa

100 g  maustamatonta tuorejuustoa

2  munaa

Vatkaa pohjaa varten pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja painele halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Leivtä persikanpalat pohjan päälle.

Vaahdota täytteen kerma kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon jauhot, jogurtti sekä kerma-tuorejuustoseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 60 min. Varmista kakun kypsyys tikulla.