Pitkästä aikaa tuli tehtyä suolaista piirakkaa tai no..pitkästä aikaa muistin tallentaa tapahtuman kameraan. :) Ohje on alunperin Pirkasta otettu, mutta muutin sitä raaka-aineiltaan hiukkasen. Tässä resepti kuinka sen itse tein. Ohje halkaisijaltaan 24 senttiseen vuokaan.

Pohja:

1 dl  perunahiutaleita

2 dl  vehnäjauhoja

1 tl  leivinjauhetta

1/3 tl  suolaa

100 g  voita/margariinia

1 dl  vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä voi. Lisää kylmä vesi ja sekoita sileäksi. Nosta jääkaappiin turpoamaan 15:sta minuutiksi. Asettele piirakkavuokaan leivinpaperi ja painele taikina leivinpaperin päälle jauhoja apuna käyttäen. Laita piirakan päälle toinen pala leivinpaperia ja levitä kuivattuja herneitä pohjalle. Esipaista uunin alatasolla 200 asteessa n. 10 min.

Täyte:

1  sipuli

1 prk  tonnikalaa paloina öljyssä

2-3  tomaattia

1 dl  maitoa

n. 110 g  koskenlaskija sulatejuustoa (valkosipuli-yrtti)

2  munaa

mustapippuria

1 tl  provenscen yrittiseosta

ripaus aromisuolaa

2 dl  juustoraastetta

Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä paistinpannulla. Valuta tonnikala ja viipaloi tomaatit. Kuumenna maito kattilassa ja sulata sulatejuusto maitoon. Jäähdytä seos ja lisää munat sekä mausteet. Levitä esipaistetun pohjan päälle tonnikala, sipuli sekä viipaloidut tomaatit. Kaada juustoseos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 20 min.

Piirakka oli oikein hyvää ja maistuvaa. Itse ihastuin tuohon pohjaan. Perunahiutaleet tuovat mukavasti lisämakua. Piirakka sai myös makuraadiltä kehuja. :)