Syksy on tuonut tullessaan lisää kiirettä ja ohjelmaa niin työrintamalla kuin harrastepuolellakin. Aikaa ei aina tahdo riittää joka asialle ja jostain on nipistettävä. Leipoa toki ehtii aina välillä vielä kun ehtisi niitä päivitelläkin reaaliajassa. Tämän tortun leivoin jo aikaa sitten kun punaherukat olivat mehevimmillään ja joukkoon lisäsin vaniljahalvaa taittamaan herukoiden kirpeyttä.

Neljän munan vaalea kääretorttupohja kätkee sisäänsä kermaisen ja halvasen täytteen:

2 dl  kuohukermaa

250 g  maitorahkaa

n.100 g  vaniljahalvaa

tomusokeria

n. 2 dl  punaherukoita

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka sekä vaniljahalva. Lisää tomusokeria sihvlilän läpi, mutta varo lisäämästä liikaa sillä halva on makeaa. Sekoita viimeisenä joukkoon kokonaiset punaherukat. Levitä täyte jäähtyneen torttupohjan päälle ja kääri rullalle. Anna tortun vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele pinta kermavaahdolla sekä punaherukoilla.