Illallistimme ystävieni luona itsenäisyyspäivän kunniaksi ja minä vein jälkiruoaksi tällaisen pienen ja raikkaan juustokakun. Koristelu ei ole kovin itsenäisyyspäivä aiheinen, mutta jouluista tunnelmaa koitin luoda lisäämällä mausteeksi kardemummaa.


Kakku on tehty halkaisijaltaan 20 cm vuokaan

Pohja:

100 g  digestive-keksejä

40 g  sulatettua voita

Sekoita keskenään murskatut keksit ja voisula ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:

4 liivatelehteä

2 dl  kuohukermaa

1 prk  vaniljarahkaa

d. 1 1/3 dl  soseutettua persikkaa

Yhden sitruunan raastettu kuori

1/3 dl sitruunan mehua + persikkatölin lientä niin, että nestettä yhteensä 1/2 dl

n. 1 1/2 rkl tomusokeri (kannattaa maistella ja lisätä tarpeen mukaan)

1/3  tl kardemummaa

Liota liivalehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon vaniljarahka sekä persikkasose. Lisää mausteet: sitruunan kuoriraaste, sokeri sekä kardemumma. Mittaa sitruunanmehu ja persikkaliemi astiaan ja kuumenna esim. mikrossa. Liutoa liivatelehdet nesteeseen ja anna jäähtyä hetki. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kerma-seokseen. Levitä täyte pohjalle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Kiille:

2 liivatelehteä

1 1/2 dl persikkatölkin lientä + 1/2 dl vettä

Liota liivatteen kylmässä vedessä. Mittaa astiaan persikkatölkin liemi. Kuumenna 1/2 dl vettä tai persikan lientä, mikäli sitä on riittävästi ja sulata siihen liivatteet. Kaada liivatteet muun kiilteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada heti hyytyneen kakun päälle ja paita jääkaappiin hyytymään. Jos haluat voimakkaamman keltaisen värin, lisää kiilteeseen persikkasosetta tai elintarvikeväriä.

Minä koristelin kakun sokerimassa sydämillä sekä valmiilla suklaalehdillä. Sydämet koristelin kultaisella kimallepulverilla, jota sekoitin myös kookoshiutaleiden joukkoon ja levitin kakun päälle. Kakusta tuli todella raikasta ja kardemumma sopi hyvin joukkoon. Idean kardemummaan sain joskus Raision tekemäst valmiista kakkumauste-seoksesta, jossa oli yhdistetty vanilja, sitruuna sekä kardemumma. Toimi tällaisessakin juustokakussa. Minä ja muut tykättiin. :)

Hyvää myöhäistä itsenäisyyspäivää vielä kaikille!