Tämä piirakka on alunperin tarkoitettu raparperipiiraaksi, mutta koska se oli tosi hyvää raparperien kera, päätin kokeilla sitä omenaisenakin versiona. :) Ja olihan se hyvää.

Pohja:

2  munaa

2 dl  sokeria

1 dl  maitoa

1 dl  kuohukermaa

100 g  voita

4 dl  vehnäjauhoja

2 tl  leivinjauhetta

Päälle:

1/2 l  omenapaloja

1/2  sitruunan mehu

50 g  voita

1 1/2 dl  sokeria

1 dl  vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri hyvin sekaisin. Et kuitenkaan tarvitse välttämättä vatkainta taikinan tekoon. Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Lisää munavaahtoon maito, kerma ja voisula. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan . Sekoita vain sen verran että saat tasaisen seokse. Levitä taikina suorakaiteen muotoiselle leivinpaperilla päällystetyllä vuolla (30 x 40 cm). Minä laitoin tavalliselle uunipellille foliosta tehdyn väliseinän, jotta sain sopivan kokoisen vuoan.

Pilko omenat paloiksi ja lisää joukkoon sitruunamehu. Anna olla hetki. Tee sillä välin kuorrute. Nypi voi, sokeri ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Levitä omenapalat pohjan päälle ja lopuksi muruseos päällimmäiseksi.

Paista piirasta 200-asteisessa uunissa 25-30 min ja tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Minä pidin tästä piirakasta kovasti. Mehevä pohja ja päällä rapea muruseos. Yhden palan jälkeen tulee helposti otettua toinenkin. Ei siis passaa tehdä turhan usein itselleen tätä piirakkaa. :)