Opiskeluaikoinani Joensuussa meillä oli ystävieni kanssa tapana käydä säännöllisen-epäsäännöllisesti kahviloissa maistelemassa herkkuleivonnaisia ja ehdoton suosikkimme oli kahvila nimeltään Houkutus. Voi mitä kaikkia herkkuja siellä olikin aina tarjolla ja paikka oli syystäkin todella suosittu. Siellä törmäsin kerran tällaiseen mustaherukka-minttusuklaakakkuun ja vaikka silloin olin makuyhdistelmästä hieman skeptinen, oli minun pakko maistella kakkua. Ja todella hyvältähän se maistui. Nyt halusin yrittää toteuttaa samam yhdistelmän itse ja aika hyvin siinä onnistuinkin. Makuraatilaisten mielestä kakku oli oikein onnistunut ja maut sopivat hyvin yhteen.



Pohja

100 g  tummaa suklaata (75 %)
100 g  minttusuklaata (käytin pätkiksiä)
5  munan keltuaista
1 1/2 dl  sokeria
2 dl  vehnäjauhoja
2 tl  leivinjauhetta
5  munan valkuaista

Sulata suklaat mikrossa välillä sekoitellen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja lisää hieman jäähtynyt suklaa vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa siivilän läpi keltuais-suklaavaahtoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita ensin osa siitä keltuais-suklaavaahtoon kunnolla sekoittaen ja loput varovasti käännellen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (käytin 24 cm:n vuokaa) ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Pohjan jäähdyttyä leikkaa se kolmeen osaan.

Mustaherukkamousse

300-400 g  pakaste mustaherukoita
200 g  maustamatonta tuorejuustoa
100 g  vaniljatuorejuustovalmistetta (Sunnuntai)
3,3 dl  kuohukermaa (valio laktoositon)
n. 1 dl  tomusokeria
2 rkl  mustaherukkalikööriä
3  liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon notkistetut tuorejuustot. Lisää tomusokeri sihdaten ja sekoita joukkoon myös herukkalikööri. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää ohuena nauhana kokoajan sekoittaen vaahdon joukkoon. Sekoita joukkoon viimeisenä kohmeiset herukat ja tarkista makeus.
Vinkki! Mustaherukat voi myös murskata ennen täytteeseen lisäämistä jolloin väristä tulee purppuraisempi.

Minä kostutin kakkupohjaa vielä minttuisella frezza mocalla ennen täyttämistä. Kakun annoin mehustua jääkaapissa seuraavaan päivään ja kuorrutin sen sulatetulla tummalla suklaalla, kaakaojauhella sekä suklaa koristeilla.
Kakku on yhtäaikaa suklaisen täyteläinen ja raikas.