Sain kunnian tehdä nuorelle naiselle valmistujaiskakut ja toiveena oli kaksi erilaista kakkua joista kumpikin olisi 20 hengen kakkuja. Toinen saisi olla kermakakku kukilla koriteltuna ja toinen voisi olla marsipaanilla päällystetty kakku, jonka ulkoasussa yhdistyisivät jääkiekko, korkokenkä sekä rock. Värimaailmaksi toivottiin vihreää, turkoosia/petroolia ja mustaa. Siitäpä sitten ideoimaan. :) Täytetoiveena kermakakkuun oli jotain marjaista ja rokkikakkuun päärynää ja valkosuklaata.

Kermakakussa oli 6 munan sienikakkupohja ja välissä on vadelmahilloa, johon sekoitin pakastemustikoita. Hillon päälle laitoin runsaan kerroksen vaniljaista kerma-rahkaa (4 dl kuohukermaa, 2 prk vaniljarahkaa, 1/2 dl vaniljakreemijauhetta). Nam. Siitä tuli hyvää. Pääsin nimittäin itsekin juhlissa kakkua maistelemaan. :)

Pursotukset ovat flora vispiä ja koristeet ovat pääasiassa marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta.

Ja sitten rokkikakku..

Tässäkin kakussa oli 6 munan sienikakkupohja. Täytteenä kakussa oli

1 1/2 tlk säilykepäärynän puolikkaita soseutettuna

 4 dl vispikermaa

1 prk vaniljarahkaa + 1/2 prk maustamatonta rahkaa

260 g sulatettua valkosuklaata

Olisi pitänyt laittaa täytteeseen vielä liivatelehtiä, sillä se jäi minusta melko veteläksi. Pysyi kyllä kakun sisällä, mutta sitä ei voinut laittaa aivan paksua kerrosta kuin olisin halunnut.

Kakku on päällystetty valkoisella marsipaanilla, jota tosin piti vielä hieman "valkaista". Toisena värinä kakussa tavoittelin petroolin väriä sekoittamalla keskenään sinistä ja vihreää marsipaania ja lisäämällä joukkoon mustaa ja sinistä ja vihreää pastaväriä, kunnes olin tyytyväinen lopputulokseen. Mustat koristeet kakussa ovat sokerimassaa. Tähdillä ja niittivöillä hain kakkuun sitä rock-tunnelmaa ja ihan mukavasti se tulee kakusta esiin.

Tämä kakkuprojekti oli mukava toteuttaa. Pääsi tekemään jotain vähän erilaista. Kermakakussa jäi kaihertamaan kukkien sommittelu joka ei nyt oikein onnistunut. Liian järjestelmällinen asettelu omasta mielestäni. Rokkikakku puolestaan onnistui hyvin ja siihen olen tyytyväinen.

Myös kakkujen vastaanottaja oli ilahtunut kakuistansa ja sehän se on tärkeintä. :) Onnea vielä kerran Ninnille valmistumisen johdosta! :)