Halusin tehdä pienen kakun ihan vaan harjoituksen vuoksi ja samalla testata kyseistä täytettä ensi viikonloppua varten. :) Ihan nappiin ei mennyt tämän harjoituskappaleen tekeminen, mutta loppujen lopuksi se maistuikin tosi hyvälle.


Täyte:

2 dl  vispikermaa

100 g  vaniljarahkaa

120 g  valkosuklaata

mustikkapilttiä

mustikoita

Vatkaa vispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Lisää seoskeen koko ajan sekoittaen sulatettu valkosuklaa.

Tein kahden munan sokerikakkupohjan ja leikkasin kahtia. Kostutin vaniljamaidolla. Sivelin pohjalle ohuen kerroksen mustikkapilttiä ja levitin päälle suklaavaahdon. Ripottelin vielä päälle runsaasti mustikoita.

Pursotukset on Flora vispiä ja spritsaukset pandan tummaa suklaata. Koristeena varastoista löytynyt marsipaanikukka.

Valkosuklaavaahto maistui paljaaltaan aika makealta, mutta mustikkapiltti ja mustikat tekivätkin sen kanssa todella makoisan ja raikkaan liiton. Käytin täytteeseen ihan vain kokeilumielessä "halppis" vispikermaa ja tulin siihen tulokseen, etten tee sitä toista kertaa. Kerma ei meinannut millään vispaantua ja sen koostumus kärsi todella paljon rahkan ja suklaan lisäämisestä. Noo, mutta maistui hyvältä. :)