Leivoin grilliruuan jälkkäriksi raikasta sitruunatorttua, jonka reseptin olen alunperin löytänyt pirkka- sivuilta. Pidin tortun raikkaasta ja voimakkaan sitruunaisesta mausta.

Pohja:

2 dl  vehnäjauhoja

2-3 rkl  sokeria

ripaus suolaa

1 kananmuna

(1 rkl kylmää vettä)

Täyte:

75 g  voita

8 rkl sitruunamehua

2  sitruunan raastettu kuori

2 1/4 dl  sokeria

120 g  mantelijauhetta

4  munaa

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet kulhossa ja nypi voi joukkoon. Lisää muna sekoita tasaiseksi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista pohjaa 200 asteessa 15 min.

Sulata voi kattilassa täytettä varten ja anna sen hieman jäähtyä. Raasta hyvin pestyjen sitruunoiden kuori ja purista mehu ja sekoita ne sulatetun voin joukkoon. Lisää joukkoon sokeri ja mantelijauhe ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota munat ja sekoita muun täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja jatka paistamista 15-20 min. Anna tortun jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista.