Viikonlopun kunniaksi kauan kokeiltavien listalla ollutta Bayleys-kakkua.



Ohje on kopioitu suoraan Canelian keittiössä-blogista.

Pohja:

200 g  digestive-keksejä

75 g  voita

Täyte:

3  liivatelehteä

1 dl  Bayleys-likööriä

2 dl  kuohukermaa

400 g  mascarponejuustoa

n.2,6 dl  tomusokeria

4 tl  vaniljasokeria

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun rasvan joukkoon. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle. Liota liivatteita kylmässä vedessä. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita siihen mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lämmitä likööri lähes kiehumispisteeseen ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana muiden ainesten joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja hyydytä jääkaapissa.

Suklaakoristeluissa on vielä harjoittelun varaa. Ensimmäistä kertaa tosin tein suklaareunusta ja tuollaisia rullajuttuja, joten eiköhän se siitä.

Kakku oli hyvää ja juhlavan makuista. Ja kuten kunnon jälkiruokakakun kuuluukin..vain yksi pala riittää. :)