Helpot ja maukkaat pikku piiraset syntyvät kätevästi valmiista voitakinasta. Minä tarjosin näitä alkupalana, mutta yhtä hyvin ne maistuisivat vaikkapa iltapalana teen kera.

Neljälle:

2  levyä valmista voitaikinaa

pari lusikallista vihreää pestokastiketta

1 pieni punasipuli

n. 100 g  kirsikka tomaatteja

1 pkt  mozzarella-juustoa (palana)

tuoretta basilikaa

mustapippuria, suolaa

Anna voitakina levyjen sulaa ja kauli niitä suuremmiksi. Jaa levyt kahteen osaan ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Levitä pestokastiketta voitaikinapaloille. Viipaloi tomaatit sekä mozzarella-juusto ja suikaloi punasipuli. Hienonna n. puolenkymmentä lehteä basilikaa. Levitä mozzarella-juustopalat, punasipuli sekä tomaattivipaleet pestokastikkeen päälle. Rouhi päälle vähän mustapippuria ja lisää halutessasi ripaus suolaa. Ripottele päälle hienonnettu basilika.

Paista uunin keskitasolla 200-asteessa n. 10-15 min kunnes reunat saavat vähän väriä. Voit tarjoilla piiraat esimerkiksi asettelemalla niiden päälle silputtua rucola- sekä frisée-salaattia ja ripottelemalla ympärille pestokastiketta. Erittäin maukasta ja helppo valmistaa.