Helpot ja maukkaat pikku piiraset syntyvät kätevästi valmiista voitakinasta. Minä tarjosin näitä alkupalana, mutta yhtä hyvin ne maistuisivat vaikkapa iltapalana teen kera.
Neljälle:
2 levyä valmista voitaikinaa
pari lusikallista vihreää pestokastiketta
1 pieni punasipuli
n. 100 g kirsikka tomaatteja
1 pkt mozzarella-juustoa (palana)
tuoretta basilikaa
mustapippuria, suolaa
Anna voitakina levyjen sulaa ja kauli niitä suuremmiksi. Jaa levyt kahteen osaan ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Levitä pestokastiketta voitaikinapaloille. Viipaloi tomaatit sekä mozzarella-juusto ja suikaloi punasipuli. Hienonna n. puolenkymmentä lehteä basilikaa. Levitä mozzarella-juustopalat, punasipuli sekä tomaattivipaleet pestokastikkeen päälle. Rouhi päälle vähän mustapippuria ja lisää halutessasi ripaus suolaa. Ripottele päälle hienonnettu basilika.
Paista uunin keskitasolla 200-asteessa n. 10-15 min kunnes reunat saavat vähän väriä. Voit tarjoilla piiraat esimerkiksi asettelemalla niiden päälle silputtua rucola- sekä frisée-salaattia ja ripottelemalla ympärille pestokastiketta. Erittäin maukasta ja helppo valmistaa.
Kommentit