Taas muffinsseja. Tällä kertaa mustikkaisia, sillä yritän tyhjentää pakkasesta viime syksyn satoa.

12 kpl

150 g  voita tai margariinia

1 1/2 dl  sokeria

2  munaa

3 dl  vehnäjauhoja

1 dl  ruissihtijauhoja

2 tl  leivinjauhetta

2 tl  vaniljasokeria

250 g  maustettua vaniljarahkaa

n. 3 dl  jäisiä mustikoita

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen vaniljarahkan kanssa. Taikinasta tulee aika hankalasti käsiteltävää ja sitkaan tuntuista. Luulen sen johtuvan ruissihtijauhoista. Kääntele lopuksi joukkoon kohmeiset mustikat. Nostele muffinssipellin syvennyksiin tai muffinssivuokiin ja paista 225 asteisessa uunissa 12-15 min.

Ruissihtijauhot tekevät muffinseista ehkä hieman tiiviimpiä, mutta ne pysyvät silti hyvin pehmeinä. Ne antavat muffinsseille myös hieman erilaisen maun, joka sopii todella kivasti yhteen mustikoiden kanssa. Aluksi mietin kuorruttavani muffinssit valkosuklaalla, mutta jotenkin en halunnutkaan sotkea näihin enään suklaan makua. Maukkaita ja helppoja muffinsseja. :)