Olen Ranskan-tuliaisina saanut monta kertaa mantelinougattia ja vihdoin sain kokeiltua kuinka se toimii muffinssien täytteenä ja hyvinhän se toimii. Makeaa nougattia taittaa mukavasti muffinssien tumma suklaa.

12 isoa muffinssia

n. 200 g tummaa suklaata (osassa suklaasta 70 % kaakaota)

150 g  voita

1 1/2 dl  sokeria

2 munaa

3 1/2 dl  vehnäjauhoja

2 tl  leivinjauhetta

2 1/2 rkl  kaakaojauhetta

1 1/2 dl  kermaa

mantelinougattia

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Lisää lopuksi joukkoon rouhittu suklaa.

Jaa taikina muffinssivuoan syvennyksiin. Leikkaa jääkaappikylmästä nougatista sopivan kokoisia paloja ja painele muffinssien keskelle nougat-sydämeksi. Paista muffinsseja 225 asteisen uunin keskitasolla 12 - 15 min. Jäähdytä ja koristele haluamallasi tavalla.

Muffinsseista tuli oikein hyviä ja pehmoisia. Manteli nougat toimi tumman suklaan kera todella hyvin. En tiedä löytyykö suomesta mistään vastaavanlaista hunajasta valmistettua mantelinougattia. Olisikohan fazerin wiener nougat samantyyppistä? Alla vielä kuva miltä nougat näyttää paketissa ja muffinssien sisällä. :)