Jos haen pizzaa lähipizzeriasta, niin yleensä otan currylla maustettua kanapizzaa ja se on kyllä hyvää. Jääkaapissa sattui olemaan salaatin kaveriksi paistettua kanafilee-"jämää" sekä halloum-juustosiivuja ja siitäkös se idea sitten lähti tehdä saman tapainen kanapizza itse. Ai että tuli hyvää.




Pohja:

3 dl  käden lämpöistä vettä
25 g  tuorehiivaa
1/2 tl  suolaa
2 rkl  öljyä
6 dl  vehnäjauhoja

Liuota hiiva veteen ja lisää suola sekä öljy. Alusta jauhot joukkoon ja leivo taikina pohjaksi. Anna kohota täyttämisen ajan.
Pohjasta tulee melko paksu, joten oman makunsa kokoinen taikina kannattaa tehdä.

Täytteistä en laita tarkkoja määriä sillä kaikilla on omat makumieltymykset, mutta seuraavia aineksia minä nakkelin pizzan päälle:

Tuoreella valkosipulilla maustettua tomaattikastiketta
Pizzajuustoa
Kypsää kanafilettä paloina
Halloum-juustoa paloina (tai esim. feta-juustoa)
Pannulla kuullotettua sipulia
Tuoretta tomaattia siivuina
Päällimmäiseksi ripottelin jauhettua currya

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 min tai kunnes pinta alkaa saada väriä.

Aivan mainion makuista lauantaileffaseuraa. :)